Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Αυτιστικό παιδί έφτιαξε το μεγαλύτερο αντίγραφο του Τιτανικού στον κόσμο με 56.000 τουβλάκια Lego


Ένα αυτιστικό αγόρι που δημιούργησε το μεγαλύτερο αντίγραφο του Τιτανικού στον κόσμο με τη χρήση Lego όταν ήταν δέκα ετών, μίλησε για το πώς η διαδικασία τον βοήθησε να βελτιώσει την κατάστασή του.

Ο Brynjar Karl Bigisson από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας αποφάσισε να κατασκευάσει το γιγαντιαίο πλοίο, δημιούργημα το οποίο εμπνεύστηκε από μία βόλτα στην παραλία με τον παππού του.

Ο Bigisson, ο οποίος είναι σήμερα 15 ετών, ξόδεψε πάνω από 700 ώρες (11 μήνες) για να φτιάξει το αριστούργημά του – χρησιμοποιώντας 56.000 τουβλάκια lego για να το πετύχει. Το πλοίο είναι επίσης 8 μέτρα μήκος και 1,5 μέτρα ύψος.



Ο Brynjar θυμάται να παίζει με τα Legos για ώρες από τότε που ήταν 5 ετών. “Μερικές φορές έχτιζα με τη χρήση οδηγιών και μερικές χρησιμοποιούσα τη δική μου φαντασία.” είπε.

“Όταν ταξίδεψα με τη μαμά μου στη Legoland στη Δανία και είδα για πρώτη φορά όλα τα εκπληκτικά μεγάλα μοντέλα γνωστών σπιτιών και αεροσκαφών, τοποθεσιών και πλοίων, τότε σκέφτηκα να φτιάξω κι εγώ το δικό μου μοντέλο Lego.”



“Μέχρι την ηλικία των 10 ετών, άρχισα να σκέφτομαι την κατασκευή του τιτανικού σε Lego.”

Για να ολοκληρώσει το έργο βασίστηκε στη βοήθεια του παππού του Ogmundsson, ο οποίος είναι μηχανικός.

Ο Ogmundsson έφτιαξε το αρχικό σχέδιο του τιτανικού σε μέγεθος Lego και τον βοήθησε στο να υπολογίσει πόσα μικροσκοπικά τούβλα θα χρειαζόταν για να δημιουργήσει το μοντέλο.

Επίσης, η οικογένεια και οι φίλοι του τον βοήθησαν να αγοράσει τα τούβλα.



Η μητέρα του, Bjarney Ludviksdottir, δήλωσε: “Όταν το παιδί σας έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον, ένα όνειρο, μία αποστολή ή έναν στόχο, πρέπει να κάνετε τα πάντα για να το βοηθήσετε να φτάσει εκεί που θέλει. Ακούστε το προσεκτικά και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να υποστηρίξετε το παιδί σας να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Ίσως να είναι η καλύτερη επένδυση που κάνατε ποτέ για το παιδί σας.”



“Τα όνειρα μας δίνουν δύναμη και κανείς δεν μπορεί να μας τα στερήσει.”

Πριν από την έναρξη του έργου, ο Brynjar δήλωσε ότι είχε δυσκολία στην επικοινωνία, η οποία λέει ότι τον έκανε δυστυχισμένο και μοναχικό. Τώρα, έχει αυτοπεποίθηση και δίνει συνεντεύξεις για το έργο του.

“Όταν ξεκίνησα το έργο, είχα ένα άτομο που με βοηθούσε στο σχολείο σε κάθε μου βήμα, αλλά σήμερα, διαβάζω χωρίς καμία υποστήριξη,” είπε.



“Οι βαθμοί μου έχουν αυξηθεί, και οι συμμαθητές μου με βλέπουν πια σαν συνομήλικό τους. Είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω και να εξερευνήσω και να συναντήσω υπέροχους ανθρώπους.”

Το έργο είναι εξαιρετικό και θα μεταφερθεί στο Titanic Museum Attraction στον Tennessee, ενώ αποστέλλεται από την Ισλανδία σε τρία μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια προσεκτικά ανακατασκευάζεται πριν από την εμφάνισή του στο κοινό.

“Ο αυτισμός δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικός. Πολλοί σπουδαίοι επιστήμονες και εθνικοί ηγέτες είχαν και έχουν αυτισμό,” ανέφερε ο Ogmundsson.



“Αυτό που έχει σημασία είναι τα άτομα αυτά να δέχονται κατανόηση και υποστήριξη. Όλοι έχουν να μάθουν κάτι από αυτούς τους ανθρώπους εάν ακούνε αυτά που λένε,” είπε η μητέρα του.

“Καθώς ο Brynjar μεγάλωνε, συχνά λάμβανε βοήθεια με πράγματα που απαιτούσαν σκέψη και σκληρή δουλειά, τα οποία νόμιζα ότι θα του έκαναν καλό.”

‘Τότε είχε αυτή την τρελή ιδέα να χτίσει ένα πλοίο μήκους 6 μέτρων από τουβλάκια Lego. Σήμερα έχει κατανοήσει αρκετά πολύπλοκα πράγματα που απαιτούν κατανόηση και τεχνική σκέψη.”
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια