Προτεινομενη Αναρτηση

Πόσο πουλάει η Τζένη Μπαλατσινού το αρχοντικό στην Πάτμο;

“Ένα βυσσινί χαλί, μια πόρτα παλιά ξύλινη, πάτωμα σκούρο, πατημένο από ανθρώπους πως στο χρόνο που είχαν δίκες τους ιστορίες. Καλό γούστο, ...

Απόφαση «σταθμός»: Δωρεάν πολιτκοί γάμοι και δεξίωση σε αυτόν τον δήμο!Η κατάργηση τέλους στην τέλεση πολιτικών γάμων και η δωρεάν παραχώρηση δημοτικών χώρων για την διευκόλυνση των νέων ζευγαριών στην διοργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης, αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Νομικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Πλέσσας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση 591/2008 είχε επιβάλλει τέλος 70 ευρώ, που κατατίθετο στο ταμείο του Δήμου, για την τέλεση κάθε πολιτικού γάμου.

Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε, ότι και η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν, να μην έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα δηλαδή, όπως διεκδικούμε για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Δήμο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που ωστόσο δεν είναι εφικτό για άλλες υπηρεσίες λόγω της υποχρεωτικής κείμενης νομοθεσίας και της έλλειψης χρηματοδότησης».

Παραχώρηση δημοτικών χώρωνΚαι συνέχισε: «Επί πλέον της απαλλαγής του τέλους τέλεσης πολιτικού γάμου για όλα τα ζευγάρια, εισηγούμαστε την παραχώρηση δωρεάν δημοτικών χώρων, σε άνεργα ζευγάρια που ή και τα δύο μέλη του ζευγαριού είναι άνεργα ή μόνο το ένα, καθώς και σε ζευγάρια που το ετήσιο εισόδημα και των δύο είναι μέχρι 25.000 ευρώ, τα οποία επιθυμούν να πραγματοποιήσουν γαμήλια δεξίωση μετά το γάμο τους και προτείνουμε γι’ αυτό τους παρακάτω χώρους,

α) Την αίθουσα της Αίγλης β) Το αίθριο του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου.

Ανήκουν με παραχώρηση χρησιδανείου στον Πολιτιστικό Οργανισμό – Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Για την αίθουσα της Αίγλης η παραχώρηση θα ισχύει για την ημέρα Σάββατο για όλους τους μήνες του χρόνου εξαιρουμένης της καρναβαλικής περιόδου από την έναρξη μέχρι τη λήξη της και για το αίθριο του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου λαμβανομένου υπόψη τις πραγματοποιούμενες στο χώρο εκδηλώσεις, αλλά και τους μήνες που προσφέρονται για δεξίωση σε εξωτερικό χώρο, για ημέρα Σάββατο επίσης και τους μήνες Απρίλη, Μάη, Αύγουστο.

Ξεκινάμε κατ’ αρχήν με τους υπόψη χώρους και διερευνούμε τη δυνατότητα παραχώρησης και άλλων, λαμβανομένων υπόψη των υποχρεώσεων που διεκπεραιώνει ο κάθε χώρος και εξουσιοδοτούμε τον κύριο Δήμαρχο σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες μας, να τους ορίσει στη συνέχεια αν σύμφωνα με τα παραπάνω είναι εφικτό».

Πηγή: Patras Times
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια