Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Πόσο πουλάει η Τζένη Μπαλατσινού το αρχοντικό στην Πάτμο;






“Ένα βυσσινί χαλί, μια πόρτα παλιά ξύλινη, πάτωμα σκούρο, πατημένο από ανθρώπους πως στο χρόνο που είχαν δίκες τους ιστορίες. Καλό γούστο, φινέτσα, προσοχή”.

Η Τζένη Μπαλατσινού πουλά το σπίτι της στην Πάτμο, ένα αρχοντικό που μεταξύ άλλων φιλοξένησε και τον έρωτά της με τον Βασίλη Κικίλια. Την είδηση έφερε στο φως η Αλεξάνδρα Τσόλκα με κείμενό της στο mononews.gr. Η δημοσιογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Απ’ αυτό το νησί γοητεύτηκε πριν χρόνια η Τζένη Μπαλατσινού. Της ταίριαζε και του ταιριάζει! Σαν έρωτας αμοιβαίος! Και έγινε σχέση με την αγορά ενός παλαιού αρχοντικού, που έγινε σπίτι ονείρων, καταφύγιο και ορμητήριο για την καλλονή!

Μάλιστα στο νησί αυτό, κοντά στο σπίτι της, κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες με τον Βασίλη Κικίλια, που σηματοδοτούσαν ένα σοβαρό συναισθηματικό δέσιμο. Μα, όπως όλες οι αγάπες, μεγάλες ή μικρές, κάποτε τελειώνουν, η Τζένη Μπαλατσινού πάει για αλλά λιμάνια, νησιά και καταφύγια, πουλώντας το αρχοντικό της, έναντι 500.000 ευρώ.

Χαρά, ανεμελιά, περίπατοι ερωτικοί και 500.000 ευρώ!

Στιγμές σε γαλανά νερά, χαμόγελα, φωτεινότητα, ανεμελιά, χαλαρότητα αποπνέουν οι φωτογραφίες της Τζένης Μπαλατσινού στην Πάτμο και πάνω απ’ όλα μια ελευθερία να είναι ο εαυτός της, χωρίς επιβολές, επιταγές κοινωνικές ή διαταγές αόρατων συμβάσεων. Κάπου με ένα νυχτικό λευκό, βαμβακερό όλο απλότητα, σκαρφαλώνει στο παράθυρο του σπιτιού της, γιατί φύσηξε ένας αγέρας και την κλείδωσε απ’ έξω.

Γελάει την ώρα που την φωτογραφίζουν, πηδάει στο στενό μεγάλο παράθυρο, με μια κανονικότητα που απομονώνει τη στιγμή απ’ την τελειότητα του όποιου μοντέλου, τον υπολογισμό της τηλεόρασης ή την άψογη εμφάνιση της συζύγου –κάποτε- του εκδότη. Κι άλλες φωτογραφίες, απ’ αυτές που κλέβουν την ψυχή, όπως λένε οι Ινδιάνοι της Αμερικής ή έστω κλέβουν κάποιο κομμάτι της αλήθειας της.

Γελαστά μεσημέρια με τα παιδιά της, μια στιγμή αιώρησης πριν χαθεί στο νερό η βουτιά της. Κάποιος περίπατος χέρι με χέρι, απόγευμα σε λευκά σοκάκια με τον αγαπημένο, πριν βασιλέψει ο ήλιος και χαθεί το κόκκινο του δειλινού. Και μια πόζα, με μια γωνίτσα εσωτερικού σπιτιού, ενώ η Τζένη χαϊδεύει ένα άσπρο σκυλάκι.

Ένα βυσσινί χαλί, μια πόρτα παλιά ξύλινη, πάτωμα σκούρο, πατημένο από ανθρώπους πως στο χρόνο που είχαν δίκες τους ιστορίες. Καλό γούστο, φινέτσα, προσοχή. Καμία σχέση με εμπλουτιστικά μόνιμα και κρύσταλλα και τσιμέντα όλο ντιζάιν του παρελθόντος.

Εδώ η Μπαλατσινού είναι η ηγεμόνας του στιλ, ενός αρχοντικού προσωπικού της βασιλείου. Και κάποια χρόνια μετά, απλά, πάει παρακάτω. Τα σπίτια έχουν ιστορία, αλλά η ψυχή τους είναι δανεική από αυτούς που ζουν μέσα τους. Και η Τζένη για λόγους που η ίδια γνωρίζει, αποφασίζει να διαθέσει το σπίτι στο αγαπημένο της νησί και με τα 500.000 ευρώ να συνεχίσει στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής της.

Η Πάτμος που την άφηνε να είναι ο εαυτός της

Το πανέμορφο κορίτσι, που έφυγε απ’ το σπίτι νωρίς για να βρεθεί εσωτερική σε αθλητικό σχολειό φτιαγμένη για πρωταθλητισμό στο τένις, ώσπου ένα ατύχημα στο πόδι ανέκοψε την μεγάλη πορεία της στα κορτ, ήταν πάντα συγκροτημένο, χαμηλόφωνο, σκεπτόμενο και δυνατό.

Τα μαθήματα φιλοσοφίας, άλλωστε, που έκανε με τον Στέλιο Ράμφο για 7 χρόνια, την έκαναν να αναπτύξει περισσότερο την ελευθερία μέσα της και τον ορισμό του σπουδαίου απ’ το επουσιώδες και το μη σημαντικό. Την Πάτμο την είχε αγαπήσει από πολύ νέα, αλλά μετά τον χωρισμό της με τον Πέτρο Κωστόπουλο, βρήκε εκεί το ταιριαστό φόντο για τη δίκη της ύπαρξη.

Ξυπνούσε νωρίς το πρωί, αισθάνονταν το ξημέρωμα και τον πρωινό θαλασσινό αέρα, πηγαίνει για τρέξιμο στην άκρη του γιαλού, επισκεπτόταν σε σιωπή το Μοναστήρι, διαλογιζόταν, έκανε το μπάνιο στη γαλαζοπράσινη θάλασσα, περνούσε χρόνο ουσίας με τα παιδιά της. Και αυτή είναι η σημασία της Πάτμου στη ζωή της και όχι φυσικά τα ντουβάρια απ’ το κάθε παραθαλάσσιο σπίτι. Άλλωστε έτσι δεν είναι για όλους»;
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια