Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Ζευγάρι με σύνδρομο Down είναι παντρεμένο 23 χρόνια και αποκαλύπτει το μυστικό της ευτυχίας του








Ένα ζευγάρι με σύνδρομο Down είναι παντρεμένο για 23 χρόνια, αν και πολλοί κακοπροαίτεροι άνθρωποι έλεγαν ότι αυτός ο γάμος δεν θα έχει διάρκεια.

Ο Tommy και η Maryanne Pilling έχουν σύνδρομο Down, μια συγγενή διαταραχή που οδηγεί σε διάφορους βαθμούς γνωστικών αναπτυξιακών καθυστερήσεων, σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down.

Το ζευγάρι είχε σχέση για 18 μήνες πριν παντρευτεί. Όταν ο Tommy συνειδητοποίησε ότι ήθελε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με τη Maryanne, ήθελε να της πάρει ένα δαχτυλίδι αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσει. Έτσι αγόρασε ένα πλαστικό δαχτυλίδι από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης.



Τότε παρενέβη η μητέρα της Maryanne, Linda Martin, η οποία τον πήρε σε ένα κοσμηματοπωλείο για να αγοράσει ένα αληθινό δαχτυλίδι.

Την ώρα του γάμου, πολλοί επέκριναν την Martin που επέτρεψε στην κόρη της να παντρευτεί, αλλά η οικογένειά της ήταν πολύ υποστηρικτική και θετική σε αυτό το βήμα.

“Ο καθένας έχει το δικαίωμα να παντρευτεί την αγάπη της ζωής του χωρίς προκαταλήψεις,” δήλωσε η Lindi Newman, η αδελφή της Maryanne, η οποία διαχειρίζεται τη σελίδα του ζευγαριού στο Facebook.

Είπε ότι το ζευγάρι είναι χαρούμενο κάνοντας απλά πράγματα και προσπαθούν καθημερινά να δίνουν ζωντάνια στη σχέση τους.



“Οι συμβουλές τους είναι ακόμα ίδιες – να περνάει ένα ζευγάρι όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί”, δήλωσε η Newman.

“Αυτό που διατηρεί το γάμο τους τόσο ζωντανό είναι ότι πάντα είναι αυθόρμητοι και πάντα ο εαυτός τους. Αγαπούν ο ένας τον άλλο με όλη τους την καρδιά και είναι ειλικρινείς μεταξύ τους.”

Η Newman είπε ότι το ζευγάρι είναι πολύ ταιριαστό, αφού η Maryanne είναι καλή ομιλήτρια και ο Tommy ένας καλός ακροατής.



“Εκείνος στέκεται και την ακούει κι εκείνη το απολαμβάνει,” είπε ο Newman.

Το ζευγάρι ασχολείται με το μπόουλινγκ, το γκολφ, βλέπουν μαζί ταινίες, βγαίνουν για φαγητό και λατρεύουν να μαγειρεύουν ο ένας στον άλλο.



Ζουν στο δικό τους διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται κοντά στη μητέρα της Maryanne και κοντά στο σπίτι της Newman και του συζύγου της στο Southend-on-Sea στην Αγγλία.

“Λόγω των προόδων της ιατρικής τεχνολογίας, τα άτομα με σύνδρομο Down ζουν περισσότερο από ποτέ. Το 1910, τα παιδιά με σύνδρομο Down επιβίωναν μέχρι την ηλικία των εννέα ετών. Με την ανακάλυψη των αντιβιοτικών, η μέση ηλικία επιβίωσης αυξήθηκε στα 19 με 20 χρόνια,” δήλωσε η Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down.

“Σήμερα, με τις πρόσφατες εξελίξεις στην ιατρική, και πιο συγκεκριμένα χάρη στις διορθωτικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, το 80% των ενηλίκων με σύνδρομο Down φθάνουν τα 60 έτη και πολλοί ζουν ακόμη περισσότερο.”
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια