Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Ο τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής: Τον απέρριψε το ΑΠΘ αλλά τον καλοδέχτηκε η Οξφόρδη







Ο Αργύρης Κουμτζής μόλις στον δέκατο μήνα της ζωής του διαγνώστηκε με ατροφικό οπτικό νεύρο κάτι που έμελλε να τον καταστήσει τυφλό σε όλη του την ζωή. Την ίδια πάθηση είχε και ο πατέρας του, ενώ η μητέρα έχει ασθενή οπτική όραση.



Ο Αργύρης είναι φοιτητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και κατάφερε να εισέλθει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με μεγάλη δυσκολία, αφού από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης του είχαν επισημάνει πως είναι πολύ δύσκολο να τον δεχτούν καθώς θα υπάρξει δυσκολία στον τρόπο παρακολούθησης του μαθήματος αλλά και ανάγνωσης των συγγραμμάτων.



Μετά από παρέμβαση του τότε Υπουργού Παιδείας όμως, Ανδρέα Λοβέρδου κατάφερε ο Αργύρης να γίνει δεκτός από τον Αριστοτέλειο Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης και να σημείωσει μέχρι στιγμής μέσο όρο μαθημάτων 9,555.



Tο καλοκαίρι του 2016 ο Αργύρης παρακολούθησε πρόγραμμα στο αμερικανικό MIT. Ενώ ένα χρόνο αργότερα έκανε αίτηση για τα θερινά προγράμματα στο Caltech, στο Yale, στο Max Planck, σε δύο ολλανδικά πανεπιστήμια και στην Οξφόρδη, από την οποία πήρε την πρώτη θετική επιστολή.



Οι δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Αργύρης, για να φτάσει μέχρι την Οξφόρδη, δεν ήταν λίγες. «Τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισα αρχικά, ήταν τρία: η παρακολούθηση στο αμφιθέατρο, το διάβασμα των συγγραμμάτων που δεν ήταν γραμμένα και για τυφλούς φοιτητές και η παρακολούθηση των εργαστηρίων. Το πρώτο αντιμετωπίσθηκε, καθώς οι καθηγητές διαβάζουν ό,τι γράφουν στον πίνακα και περιγράφουν τα σχέδια που κάνουν, ώστε να τα ακούω. Για το θέμα των βιβλίων, υπάρχει ειδικό λογισμικό που βοηθάει στη “μετατροπή” των συγγραμμάτων. Τρόπος βρέθηκε και για τα εργαστηριακά μαθήματα», είπε ο ίδιος στην Καθημερινή.



Ο Αργύρης Κουμτζής θέλει να εργαστεί στην Αμερική ή την Ευρώπη. Ίσως η ιστορία του βοηθήσει άλλα παιδιά, με προβλήματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, να βρουν τον δρόμο τους πιο εύκολα στον σουρεαλισμό που λέγεται Ελλάδα.
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια