Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Κοινωνικό μέρισμα: ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι ηλεκτρονικές αιτήσεις





Περισσότερα από δέκα εκατομμύρια κλικ στο σύνολο, και ενάμισι εκατομμύρια κλικ από μοναδικούς χρήστες, δέχθηκε η ηλεκτρονική πύλη για το κοινωνικό μέρισμα, με τους πολίτες να αναζητούν πληροφορίες και να καταθέτουν τις αιτήσεις για την επιδότηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι το πρωί της Τετάρτης είχαν υποβληθεί 1.250.000 αιτήσεις, εκ των οποίων ήδη εγκρίθηκαν οι 520.000. Τριακόσιες χιλιάδες αιτήσεις έχουν απορριφθεί, ήτοι 1 στους 4, ενώ 320.000 βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για έλεγχο. Το μέσο ποσό εισοδήματος κυμαίνεται στα 570 ευρώ

Σε αρκετά από τα προσυμπληρωμένα στοιχεία στις αιτήσεις υπάρχει σύγχυση από το «πάντρεμα» των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, κάτι που μαζί με λανθασμένες καταχωρίσεις απειλεί πολλούς δικαιούχους να χάσουν τελικώς το εφάπαξ βοήθημα.

Τα ευτράπελα

Για γέλια και για κλάματα είναι η περίπτωση ηλικιωμένης με παιδιά κι εγγόνια που εμφανίζεται να έχει γεννηθεί …φέτος και μάλιστα να έχει κύριος οίδε πως- εισοδήματα …το 2016. Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με το σύστημα, ένας γιός έχει τελικά …κόρη την 73χρονη μητέρα του, τα στοιχεία της οποίας, άγνωστο πως και γιατί, έχουν μπλεχτεί με την δική του φορολογική δήλωση (ΕΦΕ). Ίσως το πιο ακραίο παράδειγμα όμως είναι αυτό του 45χρονου Γιάννη, ο οποίος φαίνεται να είναι παντρεμένος με τον …81 ετών κύριο Σπύρο, με τον οποίο μάλιστα έχουν αποκτήσει και ούτε ένα ούτε δύο, αλλά …6 παιδιά!

Η πλατφόρμα κατάθεσης αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 12 του Δεκέμβρη, ενώ στις 15 θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους.
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια