Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Ο Τσίπρας κλείνει το «μάτι» στους ταξιτζήδες! Καταργούνται οι πρωτοποριακές ηλεκτρονικές πλατφόρμες μίσθωσης ταξί






Νομοσχέδιο-«δώρο» στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί ετοίμασε το υπουργείο Μεταφορών καταργώντας, ουσιαστικά, όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές που δίνουν μια διαφορετική επιλογή σε όσους χρησιμοποιούν ταξί.

Με το νομοσχέδιο, όλες αυτές οι εταιρείες, (πχ. η Beat, που εξαγοράστηκε έναντι 40 εκατ. ευρώ από τον κολοσσό της Daimler), ουσιαστικά καταργούνται και υποχρεώνονται να μετατραπούν σε ολοκληρωμένες επιχειρήσεις παροχής μεταφορικού έργου αντί για «διαμεσολαβητές» όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Μπορεί ως δικαιολογία να εμφανίστηκε η προσπάθεια να εμποδιστεί και στην Ελλάδα το φαινόμενο Uber αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα «δώρο» στους ιδιοκτήτες ταξί καθώς «κλείνει την πόρτα» της δραστηριότητας στις άλλες εφαρμογές ταξί που στηρίζονται στη συνεργασία με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Χαρακτηριστική είναι η διάταξη που υποχρεώνει αυτές τις εταιρίες να συνάψουν συμβάσεις τριετούς διάρκειας με τους αυτοκινητιστές ακυρώνοντας την ίδια στιγμή την κουλτούρα της αξιολόγησης που εφαρμόζει αυτές οι εταιρείες, όπως η Beat, για τους οδηγούς της.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσία ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής διαμεσολάβησης οποιουδήποτε είδους (όπως οι εφαρμογές ταξί) για την άσκηση μεταφορικού έργου (π.χ. μεταξύ οδηγού οχήματος και επιβάτη κ.λπ.) λογίζεται ότι ασκούν ως κύρια οικονομική δραστηριότητα αυτή της μεταφοράς επιβατών. Στην περίπτωση αυτή, «η υπηρεσία της ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής διαμεσολάβησης», σύμφωνα με το νομοσχέδιο, «είναι απλώς επικουρική και δευτερεύουσα» και επομένως «οι μεταφορικές υπηρεσίες θα πρέπει να παρέχονται με βάση τις διατάξεις που ρυθμίζουν και τις μεταφορικές υπηρεσίες από επιβατηγά δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ) οχήματα».

Σε περίπτωση λειτουργίας κάποιου φορέα διαμεσολάβησης (εφαρμογής ταξί) χωρίς άδεια, αρχικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ εφόσον υπάρξει υποτροπή το πρόστιμο θα φτάνει στα 100.000 ευρώ.


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια