Υλικά
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
1 φλιτζάνι χυμός από μανταρίνια
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι κονιάκ
100 γρ. φουντούκια χοντροτριμμένα
1 φλιτζάνι χυμός από μανταρίνια
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι κονιάκ
100 γρ. φουντούκια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τα υγρά, το ξύσμα και το μπέικιν μαζί με 4 κουταλιές από το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
Ζυμώνουμε για λίγο, προσθέτουμε τα φουντούκια και ξαναζυμώνουμε για να ενωθούν καλά με τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με διπλή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να ησυχάσει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μικρά και στρογγυλά και τα ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου