Υλικά Για τη ζύμη
1 βιτάμ
2 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φαρινάπ
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση 4 – 5 μήλα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 ποτήρι ζάχαρη
4 – 5 κουτ. σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τρίβουμε τα μήλα. Έπειτα προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε το ταψί και το αλευρώνουμε (όχι με την φαρινάπ με αλεύρι για όλες τις χρήσεις). Ξεχωρίζουμε το ¼ από το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ξεχωρίζουμε το ¼ της ζύμης και την υπόλοιπη την απλώνουμε στο ταψί. Στην συνέχεια προθέτουμε στο ταψί την γέμιση. Το αλεύρι και την ζύμη που ξεχωρίσαμε, τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει σφιχτό ζυμάρι. Έπειτα τρίβουμε το ζυμάρι πάνω από την γέμιση ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στην μεσαία σκάλα για 45 λεπτά με 1 ώρα.
mageirikikaisintages.blogspot.gr/ -
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου