Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Φωτογραφίες: Η πρώτη ελληνική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό


Περίπου 1.200 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων, ελληνικής καταγωγής από σχολεία της Ουκρανίας, συλλόγους και ελληνικά ιδρύματα παρέλασαν συνοδευόμενα από την μπάντα του ουκρανικού στρατού

Η καρδιά του ελληνισμού χτυπά στην Οδησσό. Για πρώτη φορά στην πόλη όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία και ξεκίνησε η επανάσταση για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, πραγματοποιήθηκε παρέλαση των μαθητών όλων των ελληνικών σχολείων και συλλόγων της Ουκρανίας.

Η παρέλαση οργανώθηκε από το «Ίδρυμα Μπούμπουρα», του γνωστού Έλληνα επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα με αφορμή την εθνική μας επέτειο άλλα και για τα 25 χρόνια από την αδελφοποίηση της Οδησσού με τον Πειραιά.

Περίπου 1.200 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων, ελληνικής καταγωγής από σχολεία της Ουκρανίας, συλλόγους και ελληνικά ιδρύματα παρέλασαν συνοδευόμενα από την μπάντα του ουκρανικού στρατού με περηφάνια υψώνοντας την ελληνική σημαία και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενότητας και ειρήνης.



Η Βικτώρια είναι μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου στην πόλη Σαρτάνα και παρέλασε με την ελληνική σημαία. Όπως λέει στο protothema.gr: «μαθαίνω ελληνικά 9 χρόνια μου αρέσουν πολύ και θέλω να πάω να σπουδάσω στην Ελλάδα. Θέλω να γίνω μεταφράστρια»".

Η παρέλαση ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί με τον αγιασμό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και κατέληξε με την κατάθεση στεφάνων στο μουσείο της Φιλικής Εταιρείας. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της ελληνικής Βουλής. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η βουλευτής κυρία Χαρά Καφαντάρη, τη ΝΔ, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο κ.Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι και ο κ. Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων. Από τον Πειραιά παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βεντούρης,ο κ. Γιάννης Μελάς και ο κ. Νίκος Γέμελος αντιπρόεδρος ΟΠΑΝ.



«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να κάνουμε νέα πράγματα και φέτος σκεφτήκαμε να καλέσουμε τα Ελληνόπουλα για να παρελάσουν στην Οδησσό που συνδέεται με την ελληνική επανάσταση και Αναγέννηση. Σκοπός μας είναι να το καθιερώσουμε και κάθε χρόνο να έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο όχι μόνο από Ουκρανία άλλα και από Ελλάδα. Έχουμε έναν Δήμαρχο εδώ ο οποίος είναι φιλέλληνας και βοηθάει αρκετά τις δράσεις μας. Αλλά και ο κόσμος στην Οδησσό αγαπάει πολύ την Ελλάδα κι έτσι δεν συναντήσαμε εμπόδια στην διοργάνωση της παρέλασης. Έχουμε εκπροσώπους όλων των κομμάτων, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν στην πόλη που ξεκίνησε η επανάσταση να μην δώσουν ένα μήνυμα ενότητας. Ο σκοπός είναι κοινός. Να πηγαίνει η Ελλάδα μπροστά", αναφέρει στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος Μπούμπουρα, Βασίλης Μπούμπουρας.

Ο Δήμαρχος Οδησσού Γεννάδιος Τρουχανοβ δήλωσε «είμαστε υποχρεωμένοι να δυναμώνουμε αυτή την φιλία κάθε μέρα. Χάρη στο διπλωματικό σώμα οι σχέσεις μας είναι πιο δυνατές».

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την επέτειο αδελφοποίησης Πειραιά-Οδησσού ξεκίνησαν χθες βράδυ με την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στην κατάμεστη αίθουσα φιλαρμονικής της πόλης όπου χιλιάδες κόσμου τραγούδησαν τα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή.










Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια