Προτεινομενη Αναρτηση

Πόσο πουλάει η Τζένη Μπαλατσινού το αρχοντικό στην Πάτμο;

“Ένα βυσσινί χαλί, μια πόρτα παλιά ξύλινη, πάτωμα σκούρο, πατημένο από ανθρώπους πως στο χρόνο που είχαν δίκες τους ιστορίες. Καλό γούστο, ...

28χρονος παραπληγικός ανέβηκε με τα χέρια στην κορυφή του Έβερεστ και έγραψε ιστορία


Ο 28χρονος Σκοτ Ντούλαν, έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος παραπληγικός που κατάφερε να φτάσει σε ύψος 5.364 μέτρων στο Έβερεστ.

Χρειάστηκε δέκα μέρες για να φτάσει στην πρώτη βάση των ορειβατών, στο ψηλότερο βουνό του κόσμου, αποδεικνύοντας την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του Ντούλαν ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ανάβασης στο βραχώδες έδαφος δεν δίστασε να «περπατήσει» ακόμα και με τα χέρια προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

«Είχα δυσκολία ακόμα και να ανασάνω γιατί χρησιμοποιούσα τα χέρια μου αλλά μετά θυμήθηκα να κοιτάξω ψηλά και να δω τους 20 φίλους που ήταν μαζί μου. Όταν έφτασα στη βάση όλοι άρχισαν να πανηγυρίζουν και αυτό ήταν συγκινητικό» περιέγραψε τις στιγμές που έζησε ο Ντούλαν.

Ενδεικτικό της υπερπροσπάθειας που κατέβαλε, είναι το γεγονός ότι για να φτάσει μέχρι εκεί «έλιωσε» πέντε ζευγάρια γάντια, ενώ κατά την έβδομη μέρα έσπασαν οι ρόδες του αναπηρικού αμαξιδίου του.

Ο 28χρονος καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλικία 17 ετών όταν υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη μετά από ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του.

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια