Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Το πρώτο λεωφορείο για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο στη Ροδόπη







Το πρώτο λεωφορείο για άτομα με αμαξίδιο στη Ροδόπη είναι γεγονός και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την διευκόλυνση στη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, μετακίνηση με άνεση και ασφάλεια.

Το πρώτο λεωφορείο για άτομα με αμαξίδιο πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Rodopi Tours σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΗΡΟΔΙΚΟ» για την επιμόρφωση των οδηγών αλλά και την μεταφορά των αθλητών του εκτός νομού Ροδόπης.

Το λεωφορείο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου, έξω από τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» τον οποίο και εμπιστεύτηκε η εταιρεία για την επιμόρφωση των οδηγών της σε ό,τι αφορά την μετακίνηση των χρηστών αμαξιδίων, όπως αναφέρεται και στο paratiritis-news.gr.



Όπως δήλωσε και η εκπρόσωπος του Rodopi Tours στο paratiritis-news.gr, Δήμητρα Μπαμπασίδου πρόκειται για ένα λεωφορείο ειδικά διαμορφωμένο από το εργοστάσιο παραγωγής για άτομα με κινητικές αναπηρίες, χρήστες αμαξιδίων «που προστίθεται στον στόλο μας».

Είναι μία προσπάθειά μας να μας εμπιστευθούν οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων αλλά και να τους δώσουμε το ερέθισμα να ταξιδέψουν

Η κα Μπαμπασίδου εξήγησε πως το λεωφορείο αυτό ήρθε μετά από τη χρόνια ζήτηση μεταφορών από χρήστες αμαξιδίων.

Το λεωφορείο για άτομα με αμαξίδιο προσφέρει άνεση και εγγυάται την ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, που πλέον θα μπορεί να μετακινηθεί όπου θέλει.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Το συγκεκριμένο λεωφορείο έχει μια υδραυλική ράμπα, η οποία επιτρέπει την άμεση και εύκολη είσοδο και έξοδο του επιβάτη προς και από το λεωφορείο, ενώ διαθέτει αυτορυθμιζόμενα καθίσματα και smart floor, που σημαίνει ότι τα καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών και του ταξιδιού, ενώ τα αμαξίδια «αποθηκεύονται» στο κάτω μέρος του λεωφορείου.



Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» Μιχάλης Ραγκούσης, χαρακτήρισε το λεωφορείο «ένα κόσμημα γι’ αυτό το οποίο εμείς προσπαθούμε να προωθήσουμε για την πόλη της Κομοτηνής ως πρότυπο προσβασιμότητας».

Ο κ. Ραγούσης δήλωσε στο paratiritis-news.gr, πως μπορεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία ενώ μίλησε και για τη συνεργασία με την εταιρεία στο κομμάτι της επιμόρφωσης των οδηγών της εταιρείας για την ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.

Πλέον μας δίνεται η δυνατότητα ενός ασφαλούς και αξιοπρεπούς ταξιδιού, ειδικά για την ομάδα που διανύει μεγάλες αποστάσεις…Άνθρωποι από τον ιδιωτικό τομέα ενστερνίζονται αυτό το οποίο κάνουμε και επενδύουν οι ίδιοι μέσα από το επιχειρείν στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία

[ipop.gr]
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια