Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Πακιστάν: Εκτέλεσαν μητέρα και κόρη επειδή... εμβολίαζαν παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας!







Οι γυναίκες συμμετείχαν σε μια εκστρατεία εμβολιασμού που έχει ξεκινήσει σε πέντε περιοχές της επαρχίας Μπαλουχιστάν

Ένοπλοι στο Πακιστάν πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα δύο γυναίκες που εμβολίαζαν παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας, η πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων εναντίον του προσωπικού που συμμετέχει στην εκστρατεία εμβολιασμού.


Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για τους φόνους στην πόλη Κουέτα, όμως στο παρελθόν ισλαμιστές αντάρτες έχουν εξαπολύσει ανάλογες επιθέσεις καθώς θεωρούν ότι ο εμβολιασμός είναι αντι-ισλαμικός.

Η Σακίνα Μπίμπι, 50 ετών και η 20χρονη κόρη της Αλιζά εμβολίαζαν από στόματος παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας όταν δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες τις πυροβόλησαν, δήλωσε ο Νασιμπουλάχ Χαν αξιωματούχος της αστυνομίας. «Πέθαναν καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο», πρόσθεσε.
Οι γυναίκες συμμετείχαν σε μια εκστρατεία εμβολιασμού που έχει ξεκινήσει σε πέντε περιοχές της επαρχίας Μπαλουχιστάν, εξήγησε ο Χαν. Η Κούετα είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας.

Το Πακιστάν είναι μία από τις τρεις χώρες σε όλο τον κόσμο, μαζί με το Αφγανιστάν και τη Νιγηρία, όπου η πολιομυελίτιδα είναι ενδημική.

Οι προσπάθειες να εξαλειφθεί η ασθένεια υπονομεύονται από την αντίσταση που προβάλουν αντάρτες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο εμβολιασμός είναι ένα σχέδιο των Δυτικών για να προξενήσουν στείρωση στα παιδιά των μουσουλμάνων ή κάλυψη για Δυτικούς πράκτορες.

Το 2015 βομβιστής αυτοκτονίας προκάλεσε τον θάνατο 15 ανθρώπων έξω από κέντρο εμβολιασμού στην Κουέτα, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν και η οργάνωση Τζουντουλάχ.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σαχίντ Χακάν Αμπασί καταδίκασε τη σημερινή επίθεση και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας.

«Οι ομάδες κατά της πολιομυελίτιδας προσφέρουν μεγάλη εθνική υπηρεσία στη διάσωση των παιδιών μας από μια σοβαρή ασθένεια. Η επίθεση εναντίον αυτών των εργαζόμενων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για το έθνος μας είναι μια επίθεση στο μέλλον μας», τόνισε ο Αμπασί.
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια