Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

«Άγγελοι», η εθελοντική ομάδα που απελευθερώνει κακοποιημένα σκυλιά και φροντίζει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοιΟι Angels, οι «Άγγελοι» των ζώων, είναι μια εθελοντική ομάδα προστασίας κακοποιημένων σκύλων.

Σκοπός τους είναι η αντιμετώπιση της κακομεταχείρισης των σκύλων και η τιμωρία των υπευθύνων. Ύστερα από καταγγελίες και σε συνεργασία με την αστυνομία προστατεύουν τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί και φροντίζουν να επιβληθεί ο νόμος.

Στη συνέχεια, αναζητούν άτομα που θέλουν να φιλοξενήσουν και να φροντίσουν τα σκυλιά, όπως αρμόζει.

Η δράση τους αφορά κυρίως σκύλους με ακατάλληλους ιδιοκτήτες, ώστε να σωθούν τα ζώα και να βρουν ένα καλύτερο σπίτι.Τα στοιχεία εκείνου που κάνει την καταγγελία παραμένουν κρυφά. Αν διαθέτει φωτογραφικό υλικό, οι Angels το χρησιμοποιούν ως απόδειξη της ενοχής του δράστη.

Διαφορετικά, στέλνουν ομάδα παρακολούθησης, ώστε να επιβεβαιώσουν το περιστατικό και να γίνουν εκείνοι μάρτυρες και να προστατευτεί ο καταγγέλων.

Αφού συγκεντρώσουν στοιχεία, καταγγέλουν το γεγονός στην αστυνομία.

Όπως αναφέρει και ο ιδρυτής της ομάδας Παναγιώτης Μηλάς, η νομοθεσία έχει γίνει πιο αυστηρή και το πρόστιμο, ακόμη και για παθητική κακοποίηση, είναι €30.000.Η ενέργειά τους έχει εκφράσει πολλούς ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα τους στο Facebook που αποτελεί το μέσο για να γίνουν καταγγελίες, έχει γίνει viral ξεπερνώντας τα 130.000 likes.

Μέσω της σελίδας τους προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο με βίντεο που μαγνητοσκοπούνται κατά τη διάρκεια της διάσωσης.

Σκοπός τους είναι «να φτιάξουν μια υπέροχη κοινωνία, μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε περήφανοι, με ανθρώπους ευαίσθητους προς τα ζώα, τους συμπολίτες τους, το περιβάλλον», όπως δηλώνουν μέλη της ομάδας.

«Δεν το πιστεύω ότι ζω σε μια χώρα, όπου αυτός που κακοποιεί το ζώο του, αντί να είναι ο ξεφτιλισμένος της κοινωνίας και της γειτονιάς, είναι ο “μάγκας” -τον φοβούνται και έχει το ελεύθερο να φέρεται έτσι και να απειλεί. Αυτοί οι τύποι δεν θα ‘πρεπε να βρίσκουν δουλειά, να έχουνε γκόμενα και φίλους, θα έπρεπε να τους ξερνάει η κοινωνία. Και αντί γι’ αυτό, κάνουν (οι άλλοι) στην άκρη για να περάσουν. Θέλησα να κάνω μια προσπάθεια για να αλλάξει αυτή η κατάσταση», ανέφερε ο ιδρυτής της ομάδας Παναγιώτης Μηλάς.

«Και σκέφτηκα να φτιάξω μια ομάδα: παρακολουθούμε περιστατικά κακοποίησης, συγκεντρώνουμε φωτογραφικό υλικό, γινόμαστε εμείς οι ίδιοι μάρτυρες του κάθε περιστατικού, ξέρουμε που μένει ο δράστης, ακόμα και τι ώρες είναι στο σπίτι του. Και πηγαίνουμε εκεί μαζί με την αστυνομία, σαν μάρτυρες, ώστε τα χέρια των αστυνομικών να είναι λυμένα -με τους αυτόπτες μάρτυρες μπορεί να επιβάλλει τον νόμο. Η ομάδα μας ήρθε να καλύψει το κενό που εμπόδιζε το νόμο και την αστυνομία να λειτουργήσουν», εξήγησε.

Ο Παναγιώτης Μηλάς έκανε τατουάζ σε όλο το κεφάλι του για να εκφράσει τα συναισθήματά του για την κακοποίηση των ζώων. Έγραψε death to animal abusers, που σημαίνει θάνατος σε όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα.

Οι Angels δραστηριοποιούνται προς το παρόν στην Αθήνα. Έχουν σκοπό να επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, θέλουν να προστατεύσουν και άλλα ζώα εκτός των σκύλων.

Δείτε το βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης ενός σκύλου από τους Angels:
: valueforlife.gr
Πηγή
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια