Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Η τρόικα «διατάσει» για την 3η αξιολόγηση…»Μειώστε 57% τις πρόωρες συντάξεις του Δημοσίου!!






Εξωδικαστικό συμβιβασμό αλά Ιταλία προτείνει η τρόικα αντί για προσφυγή των απλήρωτων εργαζομένων στα δικαστήρια. Επιπλέον επιμένουν σε εξοντωτικές μειώσεις έως 57% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου που φεύγουν με πρόωρη σύνταξη, ενώ απορρίπτουν την εξαγορά πλασματικών ετών από τους αγρότες.

Ειδικότερα, μπήκε «πάγος» στα εξής:

1) Όχι στην έκδοση διαταγής πληρωμής οφειλόμενου μισθού

Οι δανειστές ουσιαστικά θεωρούν ότι οι διευκολύνσεις που δίνει ο νόμος για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων στα δικαστήρια, αλλά και το δικαίωμα του εργαζομένου να διεκδικήσει χρήματα από την προσωπική περιουσία του εργοδότη θα φοβίσουν τους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

2) Όχι στο ταβάνι του 30% στις μειώσεις των πρόωρων συντάξεων του Δημοσίου

Ο νόμος Αχτσιόγλου διόρθωσε την καταφανή αδικία εις βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, οι οποίοι δέχονται εξοντωτικά πέναλτι αν τολμήσουν να βγουν στη σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα. Οι δανειστές, όμως, έφεραν αντιρρήσεις για το άρθρο 2 παρ.2 του Ν. 4488/2017 που παρέχει προστασία και στους δημοσίους υπαλλήλους.

3) Όχι στην αναγνώριση πλασματικών ετών για τους αγρότες

Αν καταργηθεί η διάταξη, οι αγρότες θα μείνουν εγκλωβισμένοι στα νέα ποσοστά εισφορών που επιβλήθηκαν για πρώτη φορά στον κλάδο τους μετά τη σύσταση του ΕΦΚΑ, χωρίς να μπορούν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια