Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Αγκαλιασμένοι στη ζωή και στο θάνατο. Έφυγαν με ταυτόχρονη διπλή ευθανασία γιατί ήταν η «τελευταία τους επιθυμία»









Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Ολλανδών «έφυγαν» από τη ζωή αγκαλιασμένοι κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου σφιχτά με τη μέθοδο της ευθανασίας και έχοντας δίπλα τους όλα τα οικεία και αγαπημένα πρόσωπά τους. Η απόφαση του 91χρονου Νικ και της 91χρονης Τρις Ελτερχόρστ για διπλή ευθανασία είναι από τις πλέον σπάνιες περιπτώσεις αυτής της μεθόδου που είναι καθόλα νόμιμη στην Ολλανδία.

Ο Νικ έδωσε ένα τελευταίο φιλί στην Τρις και πέθαναν μαζί στις 4 Ιουνίου στο σπίτι τους στο Ντιντάν της Ολλανδίας μαζί με όλους τους φίλους τους. Τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής τους αντιμετώπιζαν σοβαρά έως αβάσταχτα προβλήματα υγείας.



Το 2012 ο Νικ έπαθε εγκεφαλικό, το οποίο δυσχέρανε σημαντικά την κινητικότητά του και υπέφερε από διαρκείς πόνους. Η υγεία της Τρις είχε επιβαρυνθεί με τα χρόνια και δεν ήταν σε θέση να φροντίζει τον σύζυγό της. Επιπλέον, η μνήμη της αδυνατούσε και αυτό την τρόμαζε ακόμη περισσότερο.

«Ο γιατρός τους απεφάνθη ότι η μητέρα μας ήταν ακόμα διανοητικά ικανή. Ωστόσο, εάν ο πατέρας μας πέθαινε, θα έχανε τη γη κάτω από τα πόδια της και θα κατέληγε με κατάθλιψη σε κάποιο γηροκομείο. Ήταν κάτι το οποίο δεν το ήθελε. Πεθαίνοντας μαζί ήταν η βαθύτερη επιθυμία τους», αναφέρει η κόρη τους, ενώ συμπληρώνει, «Έδωσαν ο ένας στον άλλο ένα μεγάλο φιλί και πέθαναν σίγουροι για αυτό που έκαναν, κρατώντας σφιχτά το χέρι ο ένας του άλλου. Αυτή ήταν η δική τους επιθυμία». Ο Νικ και η Τρις έζησαν μαζί 65 ολόκληρα χρόνια.



Η ευθανασία είναι νόμιμη στην Ολλανδία από το 2012. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που το έπραξε. Με καθορισμένα αυστηρά κριτήρια για την πραγματοποίηση της διαδικασίας, η χώρα δέχεται άτομα από όλο τον κόσμο τα οποία επιθυμούν προβούν σε μια τέτοια πράξη.

: athensvoice.grΠηγή
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια