Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Η απίστευτη ιστορία της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο που έζησε σε τρεις διαφορετικούς αιώνες και πέθανε σε ηλικία 117 χρονών.

Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1899, στην περιοχή Piedmon της Ιταλίας. Η Emma Morano, ήταν ο άνθρωπος που έζησε τα περισσότερα χρόνια και η τελευταία που γεννήθηκε πριν από το 1900.




Η Emma πέθανε στο σπίτι της την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια πόλη της Verbania.






Είχε πει ότι η μεγάλη διάρκεια ζωής της οφείλονταν σε γενετικούς παράγοντες και στο ότι έτρωγε 3 αυγά την ημέρα, 2 εκ των οποίων ήταν ωμά.


Ήταν η μεγαλύτερη από τα 8 αδέρφια της, τα οποία έχουν πεθάνει.





Όχι μόνο έζησε 3 αιώνες, αλλά επίσης έζησε και έναν κακό γάμο, το θάνατο του μοναδικού γιου της, 2 παγκόσμιους πολέμους και περισσότερες από 90 Ιταλικές κυβερνήσεις.
Η μητέρα της Emma έζησε μέχρι την ηλικία των 91 ετών και κάποιες από τις αδερφές της έφθασαν μέχρι τα 100.





Άρχισε να τρώει καθημερινά 3 αυγά – δύο από τα οποία ήταν άψητα, από τη στιγμή που ένας γιατρός της βρήκε αναιμία, λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο γιατρός της Carlo Bava, δήλωσε ότι σπάνια έτρωγε φρούτα ή λαχανικά.


«Όταν τη γνώρισα, έτρωγε τρία αυγά την ημέρα, δύο ωμά το πρωί και στη συνέχεια μια ομελέτα το μεσημέρι και κοτόπουλο στο δείπνο».





Το 1938, αποφάσισε να διώξει τον βίαιο σύζυγό της, ένα χρόνο μετά το θάνατο του μόλις 6 μηνών παιδιού της. Η Emma είπε ότι ο γάμος της ήταν τοξικός και ότι ήταν ερωτευμένη με ένα αγόρι που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Α “Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε δεν ενδιαφέρονταν να παντρευτεί κάποιον άλλο.


Παρά το γεγονός ότι χώρισε το 1938, το ζευγάρι παρέμεινε παντρεμένο μέχρι ο σύζυγος να πεθάνει το 1978.


Η Emma επέλεξε να δουλεύει μέχρι τα 75 της, παρόλο που δεν είχε αφήσει το διαμέρισμα δυο δωματίων της στο οποίο έμενε για 20 χρόνια.





Σύμφωνα με την Αμερικανική Ερευνητική Ομάδα Γεροντολογίας, πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Violet Brown από την Τζαμάικα, η οποία γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1900.





Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό μακροβιότητάς της;


Πηγή
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια