
Περιγραφή
Η πίτα αυτή μοιάζει πολύ σε γεύση με το μπουρέκι με κιμά που τρώνε σε Αλβανία και Σκόπια.
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
750 γραμμάρια περίπου κιμά
2-3 αυγά
100 γραμμάρια γιαούρτι
4 ξερά κρεμμύδια
50 ml περίπου ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για το τηγάνι
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
αλάτι
πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και το αλατοπίπερο και αφήνουμε μέχρι να καφετιάσει ο κιμάς και να απορροφήσει τα υγρά. Απλώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε λίγο από το μείγμα φροντίζοντας να είναι απλωμένο σε όλη την επιφάνεια. Μαζεύουμε το φύλλο φροντίζοντας η γέμιση να είναι μέσα στις δίπλες που θα σχηματιστούν. Βάζουμε το φύλλο στον πάτο μιας φόρμας κέικ και επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα φύλλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι και τη σόδα και τα ρίχνουμε στην φόρμα. Κουνάμε τη φόρμα για να πάει παντού το υγρό μείγμα. Ψήνουμε στους 170 °C για 50'-60' μέχρι να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή βασίζεται στη συνταγή της elarch Τυρόπιτα - πατσαβουρόπιτα στη φόρμα.
Πηγή: www.sintagespareas.gr/ | Tο διαβάσαμε εδώ -
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου