Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Aγιορείτικες Μοναστηριακές Συνταγές : Χαλβάς Σιμιγδαλένιος



Χαλβάς Σιμιγδαλένιος από τις Aγιορείτικες Μοναστηριακές Συνταγές

Υλικά :

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό

1 φλιτζάνι λάδι

2,5 φλιτζάνια ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

1/2 φλιτζάνι σταφιδες

1 ξύλο κανέλα

1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.



Εκτέλεση :

Σε φαρδιά κατσαρόλα καίμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι :

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ώσπου να δέσει.

Ρίχνουμε το σιρόπι ( αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς.

Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε.



Καλή σας όρεξη!
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια